Elke jongere is van tel!

Elke jongere is van tel!

Het gloednieuwe jongerenproject 'k zien van tel schoot begin juni uit de startblokken en zal alvast tot eind 2022 jongvolwassenen begeleiden en antwoord bieden op hun diverse hulpvragen.

Elke jongere in de Brugse regio is van tel en verdient kansen om zich te ontwikkelen, te versterken en deel te nemen aan de samenleving.

Met deze woorden trapten Haroun Karim Rajput, coördinator van 'kzienvantel, samen met zijn team onlangs het project in gang.

'Kzienvantel is een regionaal project ondersteund met middelen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) en focust zich op kwetsbare jongeren en volwassenen tussen 18 en 30 jaar. Velen onder hen hebben een specifieke zorgvraag of activeringsnood. Om een versnipperde aanpak van de begeleiding tegen te gaan werd een regionaal en multidisciplinair partnerschap gevormd tussen Stad Brugge, OCMW Brugge, CAW Noord-West-Vlaanderen, Groep INTRO, De Sleutel, VDAB, Brugge(n) voor jongeren en Werkkracht10. Vanuit een gedeelde visie, verantwoordelijkheid en engagement bundelen deze partners de krachten om binnen een breed netwerk tot gerichte, efficiënte en intersectorale samenwerking te komen. Zo willen de partners de gekende knelpunten in de begeleiding van jongeren tegengaan en versnippering vermijden.

In maar liefst 11 gemeenten (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke) zullen de jongeren terecht kunnen bij een multidisciplinair team van jongerencoaches. Ze kunnen zich daarvoor zelf aanmelden via de website kzienvantel, of aangemeld worden door een andere begeleider zoals een school, ocmw-begeleider, ...

Wanneer het team overtuigd is dat ze de jongere kunnen helpen, krijgt de jongeren een eigen coach toegewezen. Op deze manier kan de jongere met zijn hulpvraag steeds centraal staan en wordt hij/zij niet langer van het kastje naar de muur gestuurd.

Het partnerschap ontvangt hiervoor maar liefst € 1,27 miljoen euro om de begeleidingen en organisatie op te nemen. 

Het werkelijke kapitaal van dit project ligt in het team van kzienvantel. Maar liefst 6,7 VTE coaches - samen 10 personen - zullen zich elke dag inzetten om voor elke jongere een compagnon de route te zijn. Ze zullen op maat en het ritme van de jongere zelf werken. Aanklampend, vasthoudend, ondersteunend. Ik geloof sterk in het menselijk kapitaal dat de partners hebben samengebracht om het project te doen slagen en wens iedereen veel succes!

Pablo Annys, voorzitter Werkkracht10

Het project loopt van 1/04/2021 tot 31/12/2022, maar kreeg alvast het goede nieuws dat er een mogelijkheid geboden wordt om verlenging aan te vragen tot eind 2023. Welgekomen middelen voor de Brugse regio, waar de werkzaamheidsgraag al redelijk hoog ligt maar vooral gekenmerkt wordt door een relatief grote groep werkzoekende jongeren.

Meer info?

www.kzienvantel.be

Haroun Karim Rajput, coördinator, 0474 80 60 65