Footstep werd ODAS en pakt uit met een nieuwe locatie

Footstep werd ODAS en pakt uit met een nieuwe locatie

Footstep werd begin 2024 ODAS en opende op 25 april ook een gloednieuw pand.

Footstep telt 600 medewerkers en biedt werk op maat aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Het bedrijf zag het daglicht in 1966 onder de naam ‘Brugse Beschutte Werkplaats’. Later werd het Arcotec. In 2010 gingen Arcotec en de sociale werkplaats Loca Labora actief samenwerken en vanaf 2015 gingen beide bedrijven verder onder de naam Footstep. 

Deze naam dekt echter niet langer hun verhaal.

Guy Vanhoutte, algemeen directeur: “Ons bedrijf is ondernemend, duurzaam, ambitieus en sociaal. We hebben een breed gamma aan activiteiten en we zijn creatief in het vinden van nieuwe markten. Onze medewerkers groeien mee, ze gaan steeds de uitdaging aan om nieuwe zaken onder de knie te krijgen.

Onze nieuwe naam ‘ODAS’ past hier perfect bij. Het is de verbastering van het Franse “audace” en betekent ‘durf of lef’. Deze naam straalt uit waarvoor we staan: samen met onze partners en medewerkers gaan we nieuwe uitdagingen aan en maken we dagelijks het verschil.”

Maar dit is niet alles. 

ODAS opende gisteren officieel hun nieuwe gebouw in de Pathoekeweg 11G te Brugge. Het is een gigantische werkplek waardoor ODAS spreiding creëert voor de huidige werking en ruimte voor toekomstige uitdagingen. Het openingsmoment was een verhalenmix van doelgroepwerknemers, beleid en Brugse burgemeester. Tijdens de rondleiding viel je van de ene verbazing in de andere: groot, functioneel, lichtrijk, industrieel, energetisch,… 

Proficiat aan het voltallige managementteam en alle medewerkers van ODAS met hun Ondernemende, Duurzame, Ambitieuze en Sociale stap in hun werking!

Goed om weten: Met de komst van ODAS zijn nu maar liefst vier socialeeconomie-ondernemingen gevestigd in de Pathoekeweg: ODAS, Groep INTRO, Sobo en WOK. 

Ze maken een onuitwisbaar deel uit van de Brugse economie.