Geefpunten verhogen het inzamelen van herbruikbare spullen

Geefpunten verhogen het inzamelen van herbruikbare spullen

Kringwinkel 't rad plaatst geefpunten om nog meer herbruikbare spullen in te zamelen.

Om herbruikbare spullen een nieuw leven te geven kunnen particulieren vandaag reeds terecht bij de geefpunten van de verschillende Kringwinkels. Daarnaast voorzien de kringwinkels ook gratis ophalingen, plaatsen ze textielcontainers, doen ze huis-aan-huis ophalingen en zijn ze aanwezig op sommige recyclageparken om zoveel mogelijk kwalitatieve spullen in te zamelen.

Maar de ambities van de kringwinkels liggen hoger. Ze willen het aantal kilogram hergebruik per Vlaming stevig opkrikken van 5,4 kg naar 10 kg per inwoner. De focus hierbij is maximaal lokaal werken.

Zo kwamen recent de mobiele geefpunten tot stand. Kleinere, aantrekkelijke en mobiele geefpunten die makkelijk te (ver)plaatsen zijn. Deze geefpunten kunnen zowel in kledingwinkels/-ketens, supermarkten, op evenementen, … geplaatst worden, maar eveneens in openbare gebouwen, op stadsfestivals, markten, enzovoort.
In een geefpunt kan je dan met heel wat verschillende fracties terecht zoals huisraad, boeken, speelgoed, elektro en textiel.

Sindskort staat er een proefopstelling in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2 te Brugge). Je kan je spullen eenvoudig deponeren in uitschuifbare rekken. Soort bij soort, zodat achteraf geen selectie meer dient te gebeuren.

Handig toch!?

Meer info: Kringwinkel 't rad