2 miljoen voor opleidingssteun maatwerkbedrijven

2 miljoen voor opleidingssteun maatwerkbedrijven

De Vlaamse Regering keurde binnen het relanceplan 'Vlaamse Veerkracht' 2 miljoen euro opleidingssteun goed voor de maatwerkbedrijven.

De Vlaamse Regering en de Vlaamse sociale partners willen de gevolgen van de coronacrisis op de arbeidsmarkt aanpakken vanuit een veerkrachtige en inclusieve arbeidsmarkt. Het relanceplan Vlaamse Veerkracht, het VESOC-akkoord 'Alle hens aan dek' en de VESOC-engagementsverklaring 'Iedereen aan boord' zijn daarbij de richtinggevende kaders. In uitvoering van speerpunt 18 uit het VESOC-akkoord 'naar een sterk sociaal ondernemerschap', en na adviezen van de SERV en van de Raad van State, keurt de Vlaamse Regering nu definitief het besluit goed over de toekenning van opleidingssteun aan maatwerkbedrijven in het kader van de gevolgen van de coronacrisis.

De oproep beoogt het sectoraal vormingsaanbod uit te bouwen, te versterken en verder te ontsluiten zodat meer (doelgroep)medewerkers de weg vinden naar bijscholing en opleiding. Het gaat om een éénmalige oproep, waarvoor een budget is voorzien van 2 miljoen euro. 

Besluit van de Vlaamse regering op 05/10/2021 omtrent de contouren van de oproep

Van zodra de oproep verschijnt maken wij een nieuw nieuwsbericht aan.