Footstep x Verimpex

Footstep x Verimpex

Zowel Footstep als Verimpex dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Het voorbije jaar hebben ze een mooie samenwerking opgebouwd. 

Maatwerkbedrijf Footstep is met zijn 600 enthousiaste medewerkers een belangrijke werkgever in de Brugse regio. Het is een bedrijf dat duurzaamheid in zijn DNA heeft zitten en actief op zoek gaat naar sociaal-circulaire initiatieven. Zo loopt er momenteel een samenwerking waarbij ze voetmatten van mattenproducent Verimpex een tweede leven geven.

Bij het Brugse bedrijf Verimpex vond Footstep een partner die duurzaamheid eveneens hoog in het vaandel draagt. Verimpex produceert vloermatten op maat en zowel hun productieproces als hun slijtvaste producten zijn op-en-top duurzaam. Voor zijn Tireguard-lijn maakt Verimpex bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van gerecycleerd rubber afkomstig van vliegtuigbanden. Nu gaan ze een stapje verder en krijgen ook de gebruikte vloermatten zelf een tweede leven, via een partnerschap met Footstep.

Elke De Baets, Commercieel verantwoordelijke van Footstep: “De gebruikte matten van Verimpex komen bij ons terecht. Afhankelijk van de staat waarin ze zich bevinden, kunnen we er twee richtingen mee uit. Als ze nog in redelijke staat zijn, refurbishen we ze. Als dat niet mogelijk is, demonteren we ze, sorteren we het aluminium en het rubber en leveren we dat terug aan Verimpex. Zo kan het bedrijf ze voor de tweede keer als grondstof gebruiken en ontstaat een gesloten keten."

De productie van de nieuwe matten op basis van de gerecycleerde materialen neemt Verimpex voor zijn rekening. Bij pieken produceert Footstep ook nieuwe matten. Op die manier vormen zij een tweede lijn, de zogenaamde b-stroom, voor de productie van de matten. Om dit alles mogelijk te maken, is Verimpex van plan om zijn matten niet langer te verkopen, maar te verhuren. Als ze versleten zijn, kunnen de klanten ze terugbrengen en geeft Footstep ze een nieuwe bestemming.

Meer info:

Footstep - Elke De Baets

Verimpex