Maak kennis met het team van Werkkracht10

Maak kennis met het team van Werkkracht10

Werkkracht10 werkt regionaal rond sociale tewerkstelling en sociale economie en telt ondertussen drie medewerkers.

Werkkracht10 is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de 10 lokale besturen uit de Brugse regio. De doelstelling van dit samenwerkingsverband is meer en beter samen werken rond de thema's (sociale) tewerkstelling en sociale economie.

Vanuit Werkkracht10 wordt een regionaal beleid rond werk en sociale economie uitgewerkt en uitgevoerd. Zo staat Werkkracht10 o.a. in voor de organisatie van wijk-werken in de Brugse regio en de promotie en ondersteuning van de lokale sociale economie (Regierol sociale economie).

Daarbovenop zet Werkkracht10 ook sterk in op netwerking en samenwerking rond activering en tewerkstelling van kwetsbare werkzoekenden en personen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt.

Ondertussen telt het team van Werkkracht10 drie ervaren  en gedreven medewerkers. 

  • Tina Segers is regisseur sociale economie en werkt allerlei acties uit om de sociale economie te promoten en ondersteunen. Zij organiseert onder andere netwerkactiviteiten, stimuleert sociaal aankopen en werkt nieuwe regionale projecten uit zoals bv. de sociaal-circulaire hub.
  • Piet Dupan was tot voor kort hoofdmaatschappelijk werker bij OCMW Brugge en leidde daar het team tewerkstelling. Binnen Werkkracht10 staat Piet voortaan in voor het organiseren van het wijk-werken i.s.m. VDAB en faciliteert hij regionaal overleg met diverse partners rond thema's zoals tijdelijke werkervaring, e-inclusie en digitalisering, begeleiding van kwetsbare jongeren naar werk (oa. project 'kzien van tel), ...
  • Ian Defever zet zich elke dag vollenbak in om werkgevers te informeren en te overtuigen om hun werkvloer open te stellen voor werkervaringstrajecten (zoals art.60 TWE voor leefloongerechtigden). Hij draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel en streeft naar meer inclusie op onze arbeidsmarkt.

Meer weten over Werkkracht10? Neem dan een kijkje op hun website.