Steun voor strategische transformaties in de sociale economie

Steun voor strategische transformaties in de sociale economie

De Vlaamse regering keurde 10 miljoen euro goed voor strategische steun na de corona-crisis voor maatwerkbedrijven, maatwerkafdelingen en ondernemingen lokale diensteneconomie.

Het Relanceplan Vlaamse Veerkracht en het VESOC-akkoord 'Alle hens aan dek' dat werd afgesloten met de sociale partners, zetten in op een duurzame relance en transformatie van de Vlaamse arbeidsmarkt. Daaronder valt ook de sociale economie. In het kader van het Vlaamse Veerkracht project 16, 'Een digitale transformatie van de economie, een lokaal verankerde economie, en een duurzame economie', stelt de Vlaamse Regering, na adviezen van de SERV en van de Raad van State, definitief de regels vast voor de toekenning van strategische investerings- en innovatiesteun aan maatwerkbedrijven, maatwerkafdelingen en lokale diensteneconomie-ondernemingen als na de coronacrisis. Via deze oproep zullen sociale economie ondernemingen worden ondersteund in het conceptualiseren, ontwikkelen en uitrollen van strategische bedrijfstransformaties, met oog op een sterkere samenwerking met de reguliere economie, naar aanleiding van de nieuwe economische realiteit (duurzame en lokaal verankerde economie) ten gevolge van de coronacrisis. Het gaat om een éénmalige oproep, waarvoor een budget is voorzien van 10 miljoen euro. Ondernemingen kunnen maximaal 200.000 euro subsidie ontvangen. 

Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 4 oktober 2021 t.e.m. 3 november 2021, 12u..

Binnen deze oproep kan een subsidie verleend worden aan:

  • Maatwerkbedrijven;
  • Maatwerkafdelingen;
  • Lokale diensteneconomie-ondernemingen;
  • Samenwerkingsverbanden tussen bovenstaande ondernemingen onderling  en met reguliere bedrijven en/of derden (zoals vb. wetenschappelijke instellingen, …).

Je kan je aanvraag voor deze oproepen indienen via de online applicatie PLATOS (zelfde applicatie voor managementadvies en innovatie-oproep).

MEER INFO