Voedselhulp tijdens corona met medewerking van SOBO

Voedselhulp tijdens corona met medewerking van SOBO

SOBO maakt diepvriesmaaltijden die uiteindelijk aan € 1 worden verkocht aan personen die beroep moeten doen op voedselhulp.

De coronamaatregelen beperken de mogelijkheden om in initiatieven zoals Poverello warme maaltijden te bereiden en mensen samen te laten eten. Diepvriesmaaltijden zijn hierbij een goed alternatief.

Sinds 23 november 2020 bereidt en levert maatwerkbedrijf Sobo deze diepvriesmaaltijden. Dat komt neer op 300 à 350 maaltijden per week. Voor Sobo is dit een welgekomen extra opdracht voor de doelgroepmedewerkers van de cateringafdeling. Sinds corona en het massale thuiswerken zijn er heel wat bestellingen weggevallen.

SOBO kan hierbij ook beroep doen op Flavour. Flavour is het voedseldistributieplatform van Stad Brugge dat door 't Sas (oa. sociale kruidenier De Kaba) wordt bemand. Flavour levert voedseloverschotten die in de maaltijden worden verwerkt. 

De diepvriesmaaltijden worden tijdens de week aangeboden aan 1 euro in Den Erker en op zaterdag bij Open Balie. De prijs van 1 euro is mogelijk dankzij een bijdrage van OCMW Brugge, poverello en Open Balie.

Een mooie samenwerking tussen verschillende partijen en alleen maar wins!