SOBO lanceert circulaire zalmkroket

SOBO lanceert circulaire zalmkroket

Binnen de Circular Hub Brugge (ESF-project) ontwikkelden maatwerkbedrijf SOBO en visverwerkingsbedrijf MOWI samen een lekkere kroket met reststromen van zalm. De zalmkroket staat ondertussen op de menukaart van Het Paradijs, de lunchbar van SOBO.

Eén van de projecten die onder de vleugels van Circular Hub Brugge het daglicht zag, is de sociaal-circulaire zalmkroket van MOWI Belgium en SOBO. Zonder twijfel de lekkerste kroket die we al gegeten hebben.

De nevenstromen zalm (trimmings) vanuit visverwerkend bedrijf Mowi Belgium worden bij het maken van de zalmkroket in maatwerkbedrijf Sobo opgewaardeerd tot een kwaliteitsvol product.

Niet enkel werkt men bij de productie dus lokaal en wordt voedselverspilling tegengegaan, maar ook de tewerkstelling in de sociale economie wordt gestimuleerd. Alleen maar win-win dus! 

Het resultaat van dit op-en-top circulair project ligt sinds 01 augustus 2022 op het bord van het sociaal restaurant Het Paradijs, Kruitenbergstraat 11, 8000 Brugge. 

Meer weten?

Bekijk het filmpje

Of lees het interview met de twee trekkers, Liesbeth Danneels van SOBO en Jeroen Adam van Mowi.